Annelies Bruynooghe: medewerker Facility

Ik ben Annelies Bruynooghe, geboren en getogen in het West-Vlaamse Ieper. Ik studeerde in 2008 af als Bachelor Maatschappelijk werk.
Nadat ik mijn diploma behaalde, ging ik drie jaar werken in het buitenland als verantwoordelijke voor de kinderanimatie. Daarnaast zorgde ik ook voor de sportanimatie en avondshows.

Na dit avontuur, keerde in terug naar Ieper. Daar werkte ik jaren als opvoedster in een schoolinternaat (middelbaar). Daarna kwam ik terecht in de bijzondere jeugdzorg, waar ik jaren werkte in een tehuis voor kinderen (2,5 tot 18 jaar).

In 2018 verhuisde ik voor de liefde naar Putte. Ik bleef mijn job in de bijzondere jeugdzorg nog een jaar doen, maar door de afstand werd dit helaas onmogelijk om vol te houden. Ik zocht werk in deze streek en ging weer aan de slag als opvoedster in een schoolinternaat (kleuter en lager onderwijs). Na een tijdje had ik nood aan een dag job. Ik kwam terecht bij Kinderopvang in je buurt, waar ik in 2002 vol enthousiasme begon te werken.

Mijn eerste bureau job, maar ik ben nog steeds heel blij met deze keuze.  Ik doe vooral de administratieve taken.  Je kan mij aan de lijn krijgen bij een telefoongesprek, of zo nu en dan een mailtje van mij ontvangen.  Ik beantwoord met veel plezier jullie vragen of stuur jullie door indien nodig.

Pedagogisch beleid

Onze pedagogisch beleid is vooral afgestemd op de interesse, de belevingswereld, het ontwikkelingsniveau en de toestand van de kinderen. Ieder kind ontvangt zodoende ontwikkelingskansen op maat, waardoor deze zo optimaal mogelijk verlopen.

Dit volgens de 6 dimensies van de pedagogische norm Memo-Q

 • Welbevinden
 • Betrokkenheid
 • Emotionele ondersteuning
 • Educatieve ondersteuning
 • Omgeving
 • Gezinnen en diversiteit

 

Door te werken met het Memo-Q document kunnen we als organisatie perfect onze pedagogische kwaliteit meten en monitoren. Hierdoor kunnen we heel makkelijk bijsturen waar nodig is.

Om te kijken hoe elk kind individueel dit ervaart gebruiken we het ZIKO-VO instrument. Met dit instrument kunnen we kijken hoe de kinderen zich in onze opvang voelen en of ze geboeid bezig zijn. Zo kunnen wij als opvang afstemmen op wat de kinderen nodig hebben.

ZIKO-VO geeft ons een eenvoudige en betrouwbare kijk op hoe de kinderen zich in de opvang voelen. We gaan na in welke mate de kinderen zich in de opvang thuis voelen (welbevinden) en in welke mate ze van de activiteiten genieten en geboeid bezig zijn (betrokkenheid).

Met het ZIKO-VO kunnen we onze aanpak in onze opvang gericht verbeteren.

Ons pedagogisch beleid bevat ook een belangrijk “wenbeleid”. Ons wenbeleid is opgenomen in ons huishoudelijk reglement. Door een uitgewerkt wenbeleid te hebben, maken we het mogelijk om de overgang van de thuissituatie naar de opvang geleidelijk te laten verlopen. Hierdoor zal het kind minder stress ervaren. Het kind kan wennen aan een nieuwe omgeving, geuren, geluiden, stemmen van de begeleiding, een ander ritme…..

Tijdens het wenbeleid is het ook belangrijk dat we de vertrouwensrelatie tussen kind, zijn ouders en de begeleider laten groeien. Ook gebruiken wij de wenmomenten om met de ouders praktische info uit te wisselen over het dagritme en de gewoontes van het kind en over de werking van de opvang.

In ons pedagogisch beleid hanteren onze begeleiders de visie van Positief opvoeden. Elk kind is uniek. In het positief opvoeden hanteren wij 5 principes die een kind alle kansen geven om zich veilig te voelen zodat het zelfzeker op verkenning kan gaan.

 • Al onze begeleiders werken aan een ondersteunende en warme relatie met het kind
 • Al onze begeleiders kijken positief naar de kinderen
 • Al onze begeleiders hebben realistische verwachtingen
 • Al onze begeleiders geven veel complimentjes aan de kinderen en reageren duidelijk op wat de kinderen doen
 • We zorgen goed voor mekaar

Heb je vragen?

contacteer ons

Over ons

Het Malterieke behoort tot de groep Kinderopvang in je buurt.


Het Malterieke
Leuvensesteenweg 350

3190 Boortmeerbeek

Tel: 015/64.68.00   
info@kinderopvanginjebuurt.be 

Ondernemingsnummer: 759.909.579

Openingsuren

Het Malterieke is alle werkdagen open van 7.00u tot 18.00u.

Indien nodig kunnen de ouders nog gebruik maken van de flexibele opvang van 6.30 u – 20.00 u, mits bijbetaling.

Een rondleiding aanvragen

Een rondleiding in 1 van onze kinderdagverblijven,

vul hier het aanvraagformulier in